Finnish Meteorological Institute Vaisala
LEHDISTÖTIEDOTE 9.8.2005

Mobiili sääsovellus MM-kisayleisön käyttöön

Ilmatieteen laitos, Mermit Business Applications Oy, Nokia Oyj, TeliaSonera Oyj ja Vaisala Oyj ovat yhteistyössä toteuttaneet mobiilin sääsovelluksen Yleisurheilun MM-kilpailujen järjestäjien, kilpailijoiden ja yleisön käyttöön.

Kyseessä on mobiilisovellus Symbian Series 60 -sarjan matkapuhelimille. Helsinki 2005 Sääsovellus koostuu kahdesta erillisestä näkymästä. Ensimmäinen näkymä visualisoi säätutkien havaitsemat sadealueet ja lämpötilat pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa. Mobiilisovelluksen toinen näkymä näyttää reaaliaikaisen säätilan Helsingin Olympiastadionin kentällä. Siitä näkyy lämpötilan lisäksi myös tuulen suunta ja nopeus. Käytännössä sovellus toimii siten, että Vaisalan mittausasema kerää tietoa stadionin säästä ja lähettää sen Ilmatieteen laitokselle. Tämän säähavaintotiedon loppukäyttäjä voi sitten hakea GPRS-yhteyden ylitse suoraan matkapuhelimeensa.

Helsinki 2005 Sääsovelluksen voi kuka tahansa ladata ilmaiseksi matkapuhelimeensa Olympiastadionin Nokia-pisteessä, tai mikäli käyttäjä ei vielä ole kisapaikalla, GPRS-yhteyden ylitse toimimalla seuraavasti:

  • Käynnistä puhelimen www-selain.
  • Lisää kirjainmerkki: http://satamamms.com/mm05/mm2005.sis
  • Lataa kirjainmerkki.
  • Asennuksen suojausvaroitus kertoo, ettei toimittajaa voitu tunnistaa ja kysyy haluatko jatkaa. Vastaa "Kyllä".
  • Seuraavaksi pyydetään varmistus "Asennetaanko MM2005?". Vastaa "Kyllä".
  • Valitse tallennetaanko sovellus puhelimelle vai muistikortille.
  • Odota kunnes asennus on valmis ja poistu web-selaimesta.
  • Työpöydälläsi pitäisi nyt olla sovellus nimeltä "Helsinki 2005".
  • Käynnistä sovellus ja tarkkaile kisapaikan säätä!

Nyt toteutettu mobiilipalvelu on osa laajempaa täsmäsään keräämiseen keskittyvää Helsinki Testbed -tutkimushanketta. Yhteistyössä Suomen Urheiluliiton kanssa ja Helsingin kaupungin suostumuksella säähavaintopisteitä on sijoitettu muun muassa kävely- ja maratonreittien varrelle ja Olympiastadionille.

Lisätiedot

Matti Kokkola, teknologiajohtaja, Mermit Business Applications Oy
puh: 050 543 2430
sähköposti: kokkola@mermit.fi


Mermit Business Applications Oy · Lars Sonckin kaari 10 · FIN-02600 ESPOO · FINLAND