LEHDISTÖTIEDOTE 9.8.2005

Mobiili sääsovellus MM-kisayleisön käyttöön

Ilmatieteen laitos, Mermit Business Applications Oy, Nokia Oyj, TeliaSonera Oyj ja Vaisala Oyj ovat yhteistyössä toteuttaneet mobiilin sääsovelluksen Yleisurheilun MM-kilpailujen järjestäjien, kilpailijoiden ja yleisön käyttöön.

Kyseessä on mobiilisovellus Symbian Series 60 -sarjan matkapuhelimille. Helsinki 2005 Sääsovellus koostuu kahdesta erillisestä näkymästä. Ensimmäinen näkymä visualisoi säätutkien havaitsemat sadealueet ja lämpötilat pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa. Mobiilisovelluksen toinen näkymä näyttää reaaliaikaisen säätilan Helsingin Olympiastadionin kentällä. Siitä näkyy lämpötilan lisäksi myös tuulen suunta ja nopeus. Käytännössä sovellus toimii siten, että Vaisalan mittausasema kerää tietoa stadionin säästä ja lähettää sen Ilmatieteen laitokselle. Tämän säähavaintotiedon loppukäyttäjä voi sitten hakea GPRS-yhteyden ylitse suoraan matkapuhelimeensa.

Helsinki 2005 Sääsovelluksen voi kuka tahansa ladata ilmaiseksi matkapuhelimeensa Olympiastadionin Nokia-pisteessä, tai mikäli käyttäjä ei vielä ole kisapaikalla, GPRS-yhteyden ylitse toimimalla seuraavasti:

Nyt toteutettu mobiilipalvelu on osa laajempaa täsmäsään keräämiseen keskittyvää Helsinki Testbed -tutkimushanketta. Yhteistyössä Suomen Urheiluliiton kanssa ja Helsingin kaupungin suostumuksella säähavaintopisteitä on sijoitettu muun muassa kävely- ja maratonreittien varrelle ja Olympiastadionille.

Lisätiedot

Matti Kokkola, teknologiajohtaja, Mermit Business Applications Oy
puh: 050 543 2430
sähköposti: kokkola@mermit.fi


Mermit Business Applications Oy · Lars Sonckin kaari 10 · FIN-02600 ESPOO · FINLAND